Vertrouwen: Sportief, wad, onthaasten

Ecotourisme
Waddenzee

Duurzaam Gastvrij

Nederlands certificaat voor duurzaam ondernemen in recreatie en vrije tijd.

Duurzaam Gastvrij Certificaat 2022 voor de Vertrouwen- Harlingen.

Duurzaam Gastvrij is het certificaat voor accommodaties die duurzaam ondernemen. Stichting KMVK, een samenwerkingsverband van ANWB, KHN en HISWA-RECRON, voert dit keurmerk uit op de Nederlandse markt. Duurzaam Gastvrij is gebaseerd op het internationale keurmerk Green Key en bestemd voor accommodaties zoals bibliotheken, wellness, poppodia, sportaccommodaties en rondvaartbedrijven.
Bedrijven die met Duurzaam Gastvrij werken, worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters bezocht. Daardoor kunnen deze bedrijven met recht zeggen dat ze gecontroleerd duurzaam ondernemen.

Duurzaam Gastvrij draagt bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaam Gastvrij draagt bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Met een Duurzaam Gastvrij certificaat draagt de Vertrouwen- Harlingen bij aan de versterking van hun duurzame imago. Dit imago gaat dan niet alleen over klimaatdoelstellingen, CO2 reductie of verantwoorde schoonmaakmiddelen. “Nee”, zegt Katja Renner. “Een belangrijk hoofdstuk binnen Duurzaam Gastvrij is maatschappelijke betrokkenheid. Hoe staan we als bedrijf in onze buurt, regio of land of zelfs in de wereld. Dit kan dan gaan van onze betrokkenheid bij een goede doel organisatie of het in dienst hebben van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt”.

De Vertrouwen- Harlingen ontvangt het Duurzaam Gastvrij certificaat sinds 2019.
“We werken graag met dit keurmerk. We zien het vooral ook als “apk” op duurzaamheid. De KMVK inspecteur controleert niet alleen of we voldoen aan de criteria. Hij geeft ook adviezen waar we iedere keer weer van leren en zo onze prestaties op duurzaamheid kunnen verbeteren, aldus Katja.

Noot voor redactie:
Meer informatie over Duurzaam Gastvrij in Nederland kunt u vinden op www.duurzaam-gastvrij.nl Of neemt u contact op met Erik van Dijk, directeur Stichting KMVK erik@kmvk.nl of 06-12810641.

Specialiteiten